1 september 2020

BRUXEO werft een technische energie-adviseur aan

Interview

Inschrijvingen

Date: 
1 september 2020
/
BRUXEO werft een technische energie-adviseur aan

Algemene informatie

Sector van de activiteit : social-profit, verenigingen.

Werkplaats(en) : Brussel (1000).

Gewenste startdatum : 1 september 2020.

Functie en opdrachten

Als technische energie-adviseur maakt u deel uit van het energieteam van BRUXEO. BRUXEO beschikt over een financiering van Leefmilieu Brussel in het kader van hun projectoproep om de social-profit sector te helpen in het behalen van de energiedoelstellingen van de regio. Via zijn energieadviseurs informeert, sensibiliseert en begeleidt BRUXEO de social-profit ondernemingen rond het energie thema.

U zult de volgende opdrachten moeten uitvoeren :

 • Realisatie van energiescans en check-ups van verwarmingsinstallaties in social-profit ondernemingen;
 • Hulp bieden aan opdrachtgevers van social-profit ondernemingen die renovaties of werken wensen uit te voeren (technisch advies voor de realisatie van werken en renovaties, nalezen van de technische clausules in een lastenboek, analyse van offertes, hulp bij de opvolging van het energieverbruik, etc.);
 • Follow-up van de verbruiksmonitoring voor het project;
 • Organisatie van 1 seminarie per jaar over het rationeel gebruik van energie en hernieuwbare energie voor social-profit ondernemingen;
 • Deelname aan het administratieve en financiële beheer van het project, tijdbeheer en planning;
 • Varia:
  • Redactioneel werk: opstellen van artikels, casestudies schrijven rond een bepaald energiethema, FAQ, de actualisering van de energiesite van BRUXEO;
  • Telefonische - en elektronische ondersteuning omtrent energievragen (premies, EPB-regelgeving, methodologie, technisch advies, enz.);
  • Deelname aan de vergaderingen met de subsidiërende overheid.

Profiel van de kandidaat

Opleiding(en) : 

Ingenieur of architect, met een opleiding of gelijkwaardige ervaring op het gebied van energie, of een ander profiel van een universiteit of hogeschool met ten minste 5 jaar aantoonbare ervaring op het gebied van energie.

Gewenste professionele ervaring(en) :

Jonge afgestudeerden zijn welkom. Ervaring of kennis van de private en publieke social-profit sector is een pluspunt, evenals enige ervaring op het gebied van energie en in de opvolging van energierenovatiewerken.

Vaardigheden :

BRUXEO is op zoek naar een medewerker.ster met opleiding en/of ervaring zoals hierboven vermeld. Hij of zij heeft vaardigheden op het gebied van Rationeel Energiegebruik, Energieprestatie van (tertiaire) Gebouwen en Hernieuwbare Energie. Goede interpersoonlijke vaardigheden, het vermogen om technische begrippen mondeling uit te leggen, nauwkeurigheid, goede schrijfvaardigheid, proactiviteit, autonomie in de organisatie van uw werk, initiatief en creativiteit, het vermogen om uzelf in een team te integreren en met de federatieleden samen te werken. De kandidaat zal van een technische opleiding kunnen genieten en zal zich regelmatig moeten naar ondermingen in het Brussels Gewest moeten verplaatsen.

Taal/talen :

Vlotheid in het Frans (spreken en schrijven) met een goede kennis van het Nederlands (eenvoudig schrijven, mondeling en schriftelijk begrip).

Specifieke kennis :

Normaal gebruik van een PC en Excel-software. Kennis van databasemanagement is een pluspunt.

Praktische informatie

Werkregime : 1 VTE

Uren/week : 38u

Arbeidsuren : van 8u30 tot 17u of van 9u tot 17u30 (5 dagen per week)

Type : van onbepaalde duur in het kader van de uitvoering van de overeenkomst tussen BRUXEO en Leefmilieu Brussel, die op 31 december 2021 afloopt (mogelijkheid tot verlenging in functie van de ontwikkeling van het project en het zoeken naar financiering).

Salaris : barema’s PC 330 

Voordelen : groepsverzekering en maaltijdcheques. Mogelijkheid om een MIVB-abonnement of een voorafbetaalde treinkaart te hebben als u dit vervoersmiddel gebruikt voor woon-werkverkeer.

Hoe te solliciteren : vul het online sollicitatieformulier met uw CV in op onze website www.bruxeo.be vóór vrijdag 14 augustus 2020. Om discriminatie te bestrijden worden de sollicitaties in de voorselectiefase anoniem behandeld. Na een eerste selectie op basis van bovenstaand formulier krijgt u in de week van 24 augustus 2020 een oefening en een individueel interview aangeboden.

BRUXEO moedigt iedereen aan om te solliciteren, ongeacht hun afkomst, huidskleur, seksuele geaardheid, geslacht, leeftijd of handicap.

 

Meer informatie
 • Bestanden moeten kleiner zijn dan 2 MB.
 • Toegestane bestandstypen: pdf.
Annuleren