17 mei 2019

Brussel, een regio die bruist van sociale innovatie

Er ontstaan vele innovatieve projecten in Brussel, dankzij het de creativiteit en de dynamiek van deze stad en zijn actoren. Ondanks alles, is sociale innovatie en al wie ondersteuning kan bieden in Brussel niet voldoende zichtbaar. Vanuit de overtuiging dat sociale innovatie een hefboom kan zijn voor de regionale ontwikkeling van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, hebben enkele organisaties1 het initiatief genomen om een netwerk op te zetten dat meer kansen moet bieden om sociaal innovatieve projecten te kunnen opzetten, verduurzamen en promoten.

1 Innoviris, Bruxeo, Coopcity, Hub, ULB/IGEAT en Sociale InnovatieFabriek

Het is de bedoeling om een netwerk op te zetten dat gericht is op uitwisseling en samenwerking met en voor Brusselse sociale innovaties. We noemden het Bruxelles Innovation Sociale – Sociale Innovatie in Brussel of BISSIB. Dit is ook uw netwerk, niet ?

Kom de verschillende gezichten achter de Brusselse sociale innovaties ontdekken, ontmoet toekomstige partners, deel jouw vragen, noden en uitdagingen om samen tot oplossingen en acties te komen die we dankzij dit netwerk kunnen opzetten om sociale innovaties te laten groeien in Brussel.

Dit evenement zal georganiseerd worden in de vorm van een open forum, een dynamische en participatieve methode waarmee deelnemers zich kunnen uitdrukken over onderwerpen die zij als prioritair beschouwen. Dit open forum wordt georganiseerd en gefaciliteerd door Collectiv-a.

Gelieve kort door hier  te klikken het formulier in te vullen. Zo help je ons om dit evenement optimaal voorbereiden. Alvast bedankt.

Adres van de dag : 110, Charleroise steenweg - 1060 Sint-Gillis.