BRUXEO heeft het ecodynamische label gekregen !

Label

Door het behalen van het Label Ecodynamische Onderneming, dat een milieuvriendelijke aanpak bevordert, met name op het gebied van afvalbeheer en -preventie, rationeel energiegebruik en mobiliteitsbeheer bij werknemers, worden we vandaag officieel beloond en aangemoedigd in onze acties om de impact van onze activiteit op het milieu te verminderen.

Op de schaal van drie niveaus hebben we twee sterren gekregen.

Om dit te bereiken hebben we de maatregelen - die we trouwens via het BRUXEO-energieproject aanmoedigen - uitgevoerd:

  1. Temperatuurmetingen (dagen, nachten en weekends) in onze kantoren met behulp van een temperatuursrecorder (voor alle vzw's gratis te leen via het BRUXEO energieproject).

  2. Vervolgens de regeling van het verwarmingssysteem aangepadt, zodat bijvoorbeeld onze kantoren 's nachts en in het weekend niet worden verwarmd.
  3. Het plaatsen van isolerende reflectoren achter de radiatoren: zodat de warmte in de muren niet verloren gaat maar naar binnen wordt geleid.
  4. De bewustwording van de werknemers om de thermostatische kranen op vrijdagavond en tijdens lange periodes (tijdens de lockdown, vakantie, enz.) uit te schakelen.

Er werden nog andere maatregelen genomen, zoals

  • Een beter aankoopbeleid (duurzaam en sociaal).
  • Een beter duurzaam consumptiebeleid (tijdens onze evenementen) en communicatie hieromtrent.
  • en nog veel meer!

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u geïnteresseerd bent in deze label en meer wilt weten over het BRUXEO energieproject.