Verhoging van de energiepremies voor vzw's

In het kader van de huidige energiepremieregeling (2020) kan slechts een deel van de social profit sector genieten van energiepremies van categorie C (de zogenaamde "lage inkomens"), met name crèches, onderwijs-, zorg- en accommodatie-instellingen voor mensen in moeilijkheden, sportcentra en maatwerkbedrijven.

De andere ondernemingen van de social profit sector hebben alleen toegang tot premies van categorie A, die minder voordelig zijn. BRUXEO blijft de overheid sensibiliseren om de hele sector over te schakelen naar categorie C. Dit verzoek is gedeeltelijk ingewilligd! Inderdaad:

“Om alle sectoren aan te moedigen bij te dragen aan de klimaattransitie en energiebesparingen te realiseren, breiden we deze categorie van begunstigden van de hoogste premies uit naar nieuwe sectoren”, zegt Alain Maron.

Het gaat om:

Hier vindt u de nota van BRUXEO die naar het kabinet van Minister Maron werd gestuurd. Het mechanisme van de energiepremies wordt elk jaar aangepast: BRUXEO zal blijven vragen om de hele social profit sector over te schakelen naar categorie C.

Extra bonus van september 2020 tem september 2021

Om de economie te ondersteunen en de isolatiewerkzaamheden te versnellen, is sinds september 2020 en tot 30 september 2021 een extra bonus ingevoerd: deze is vooral gericht op de categorie C. Voor deze categorie zal Leefmilieu Brussel tot 70 % van de factuur voor de werkzaamheden terugbetalen.

De Energie dienst van BRUXEO om de social profit sector te helpen

Vragen omtrent de energiepremies? U wenst werken door te voeren in uw gebouw? U heeft weinig technische expertise?

De energie dienst van BRUXEO kan u gratis helpen bij de energierenovatie van uw gebouw. Meer informatie vindt u hier: https://www.bruxeo.be/nl/energie-project