De werkgeversgroepering opgestart door BRUXEO en FASS heeft een beslissende mijlpaal bereikt!

Photo de groupe AG constitutive Bru-Share

Het systeem voor het delen van competenties dat BRUXEO en FASS in 2023 lanceerden in de vorm van een Brusselse intersectorale "Werkgeversgroepering (WG)" heeft een belangrijke stap gezet! Bru-Share vzw - voortaan de officiële naam van de WG - hield op 19 juni haar constituerende algemene vergadering in aanwezigheid van vertegenwoordigers van BRUXEO, FASS en acht Brusselse vzw's die vanaf begin 2025 een beroep zullen doen op gedeelde werknemers.

Ter herinnering: de werkgeversgroepering is een systeem om werknemers aan te werven en ter beschikking te stellen van de aangesloten verenigingen volgens hun respectieve behoeften. Het maakt deel uit van het Brusselse Protocolakkoord 2021-2024 voor de non-profitsectoren en wordt ondersteund door de COCOF en IRISCARE.

De eerste verenigingen die zich hebben aangesloten bij Bru-Share komen uit verschillende sectoren waaronder gezondheidspromotie, socioprofessionele inschakeling, gezondheid, sociale cohesie en sociale diensten. Afhankelijk van hun behoeften zullen ze in 2025 de diensten van een hulpboekhouder of een DPO delen. Dankzij deze versterking voor ondersteunende taken kunnen hun teams zich beter concentreren op hun kernactiviteiten.

Wilt u in 2025 ook een beroep doen op de diensten van een hulpboekhouder of een DPO voor uw vzw? Neem snel contact op met het Bru-Share team: